piatok 10. júna 2016

Sviečková na smotane

Tento recept je z časti aj ne-AMC, ale aj tak je skvelý! Veď kto by nemal rád túto klasiku.

Čo potrebujeme:
- 500 - 1000 g (ne)pravej sviečkovej alebo zadného hovädzieho mäska
- mrkva, približne toľko, čo mäska
- cca 5ks petržlenu (alebo 1/3 z počtu mrkvy, ale to už je vysoká matika)
- trošku zeleru
- bobkový list, celé korenie, nové korenie, soľ, borievky, horčica, sladká smotana a ostatné dochudzovadlá dle chuti.

stiahla som z netu, lebo som nestihla odfotiť :)
Mäsko vcelku upečieme narýchlo z oboch strán, aby sa uzavrelo. Môžeme na to použiť jednu z nádob AMC - napr. HotPan a to tak, že si nádobu vyhrejeme na stupeň pečenia, mäsko do rozpálenej nádoby vložíme a potupne krátko necháme so zavrenou pokličkou
z oboc
h strán. 
Zeleninku očistíme, nakrájame na väčšie kúsky. Do (napr. 4,5 l) nádoby dáme očistenú zeleninu, koreniny (najlepšie je dať ich do čajového sitka kvôli lepšiemu vyberaniu, soľ, bobkový list a orestované mäso. Zalejeme vriacou vodou tak, aby prekrylo zeleninu s mäsom. Použijeme Secuquick, nastavíme na 30 - 35 minút program Turbo. Najlepšie je použiť Navigenio, ktoré, ako vieme, nielen kontroluje čas bez vás, ale aj správnu teplotu. Secuquick necháme po skončení procesu odtlakovať. Vyberieme koreniny a zeler. Ostatnú zeleninu rozmixujeme. Mäsko nakrájame na plátky, vložíme ho do rozmixovanej smesi. Necháme prevrieť, dochutíme a zjemníme smotanou (najlepšie sladkú 33% celú) a 1 - 2 PL "obyčajnej" horčice.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára