štvrtok 18. augusta 2016

Palacinky

Dlho sme tu nemali sladké jedlo, tak treba zmenu. Recept máme od jednej predávajúcej AMC, ktorý sa nám veľmi osvedčil, palacinky sú veľmi jemné, krehké a chutné. Už teraz upozorňujem, že je potrebné, aby sa palacinky (či iné pokrmy, v ktorých sú použité vajcia) robili najlepšie v nádobách HotPan. Vtedy máte zaručené, že sa vám jedlo nepripáli a taktiež môžete nádobu bez problémov umyť.

Suroviny:
- pol litra mlieka (teraz zoženiete aj takéto menšie balenie mliek, čo mňa osobne veľmi potešilo)
- 2 vajíčka
- trošku soli
- hladká múka (podľa potreby hustoty cesta)
- 2 PL oleja
- recept je bez cukru, ale dá sa použiť aj s cukrom (my sme použili aj stéviu)
- kus masla či iného tuku (alternatívou je aj kokosový olej)

Suroviny okrem masla zmiešame. Medzitým v nádobe HotPan na Navigeniu na stupni
4 necháme roztopiť maslo. Keď bude nádoba rozpálená na symbol pečenia, zvyšné maslo vlejeme do cesta, cesto premiešame a po častiach vlievame do nádoby ako pri obyčajnom postupe pri palacinkách.
Cesto sledujeme, postupom času budú kratšie intervaly na prepečenie cesta na jednej strane, takže palacinky budú rýchlo spravené. Počas varenia nemusíme pridávať tuk na omastenie nádoby, tá je vymastená dosť, aby sa cesto nepripieklo a pekne dalo otočiť. Nebojte sa, ak jedna strana palacinky bude tmavšia ako tá druhá ;).

Fotku nemám, nestihla som vyfotiť, také boli dobré :).

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára