Špagety? Nie. Risotto? Tiež nie. Reč je o celosvetovo známom jedle - pizza. Aj vy si môžete z pohodlia domova upecť svoju vlastnú pizzu s ingrediencami akými chcete
a dokonca aj v správnej - zvládnuteľnej veľkosti (priemer 24 cm).
a dokonca aj v správnej - zvládnuteľnej veľkosti (priemer 24 cm).
- 500 g hrubej múky
- kávová lyžička soli
- sušené droždie
- 3 PL olivového oleja
- 1 konzerva pretlaku
- teplá voda
My sme dvaja, preto sme použili tretinu ingrediencii (167 g múky, 1 PL oleja, tretinu droždia...).
Múku, droždie, olivový olej a teplú vodu vymiesime a necháme pol hodinu kysnúť. Pridáme soľ, znovu premiesime a necháme ešte chvíľku dokysnúť. Medzitým si pripravíme dosku na vaľkanie, pomúčime ju a pripravíme si ingrediencie, ktorými chceme pizzu dochutiť (myslím tie, čo sa dávaju navrch :-)). Vyberieme cesto a rozdelíme ho na bochníčky podľa toho, koľko cesta sme si pripravili. Cesto vyvaľkáme natenko
v rozmeroch, aby sa nám zmestila do 3,5 hrnca s priemerom 24 cm (samozrejme). Navigenio s nádobou vyhrejeme po stupeň pečenia pri stupni 6 na Navigeniu. Po vyhriatí odokryjeme pokrievku, pridáme ingrediencie a nasadíme Navigenio "opačne" na najvyššom stupni pečenia a pečieme 2 - 3 minúty. Po skončení Navigenio vypneme, odstavíme
a pokračujeme s ďalšou pizzou.
v rozmeroch, aby sa nám zmestila do 3,5 hrnca s priemerom 24 cm (samozrejme). Navigenio s nádobou vyhrejeme po stupeň pečenia pri stupni 6 na Navigeniu. Po vyhriatí odokryjeme pokrievku, pridáme ingrediencie a nasadíme Navigenio "opačne" na najvyššom stupni pečenia a pečieme 2 - 3 minúty. Po skončení Navigenio vypneme, odstavíme
a pokračujeme s ďalšou pizzou.
Relatívne rýchle, sýte a pestré jedlo :-).
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára