sobota 14. novembra 2015

Chilli con carne bez chilli

Nie každý má rád štipľavé alebo niekomu môže kapsaicín spôsobovať zdravotné problémy. Aj štipľavé jedlá sa dajú upraviť na neštipľavé a, verte tomu, chutia výborne. Skúsila som teda urobiť fake - mexické jedlo :-).

Čo na to potrebujeme:
- 500 g hovädzie stehno (alebo iný druh mäska vhodný na toto jedlo)
- 1 väčšia cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 zemiak na zahustenie (postrúhaný)
- 2 konzervy fazule (buď biela alebo červená - kidney v paradajkovej omáčke)
- 1/2 l paradajkového pretlaku
- cca 150 g kukurice

Pokrájané mäsko na drobno, pretlak, posekanú cibuľu s cesnakom a zemiakom dáme
do 3 l hrnca. Na Secuquicku nastavíme 25 minút Turbo a necháme na pomalé odtlakovanie. Po odtlakovaní vyberieme Secuquick, do zmesi pridáme fazuľu, kukuricu, ochutíme a prevaríme. 

Podávame najlepšie s varenými zemiakmi, ale výborne chutí aj s domácim slnečnicovým chlebíkom ;-).

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára