Nie každý má rád štipľavé alebo niekomu môže kapsaicín spôsobovať zdravotné problémy. Aj štipľavé jedlá sa dajú upraviť na neštipľavé a, verte tomu, chutia výborne. Skúsila som teda urobiť fake - mexické jedlo :-).
Čo na to potrebujeme:
- 500 g hovädzie stehno (alebo iný druh mäska vhodný na toto jedlo)
- 1 väčšia cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 zemiak na zahustenie (postrúhaný)
- 2 konzervy fazule (buď biela alebo červená - kidney v paradajkovej omáčke)
- 1/2 l paradajkového pretlaku
- cca 150 g kukurice
Pokrájané mäsko na drobno, pretlak, posekanú cibuľu s cesnakom a zemiakom dáme
do 3 l hrnca. Na Secuquicku nastavíme 25 minút Turbo a necháme na pomalé odtlakovanie. Po odtlakovaní vyberieme Secuquick, do zmesi pridáme fazuľu, kukuricu, ochutíme a prevaríme.
do 3 l hrnca. Na Secuquicku nastavíme 25 minút Turbo a necháme na pomalé odtlakovanie. Po odtlakovaní vyberieme Secuquick, do zmesi pridáme fazuľu, kukuricu, ochutíme a prevaríme.
Podávame najlepšie s varenými zemiakmi, ale výborne chutí aj s domácim slnečnicovým chlebíkom ;-).
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára