sobota 14. novembra 2015

Bravčová panenka s nivovým dipom

Ak sa táto panenka podarí tak máte úspech zaručený, ak máte v rodine aspoň jedného chlapa. Hladného. Výborné minútkové jedlo najlepšie podávané so šalátikom a dipom.

Potrebujete:
- bravčovú panenku (podľa počtu hladošov)
- príloha podľa chuti, nálady (napr. šalát, varené zemiaky...)
- dip (najlepšie syrový - nivový) 


Panenku nakrájame na medajlóniky, okoreníme a dochutíme (najlepšie úplne minimálne). Medzitým si rozohrejeme 2,5 - 3,5 l pekáč po okienko pečenia. Vložíme panenku do nádoby, nádobu zavrieme a pečieme "podľa vôňe" :-), tzn. približne po koncové okienko. Postup opakujeme aj z druhej strany. 

Alternatívny postup: panenku nenakrájame na medajlóniky, ale pečieme v celku rovnakým postupom, ako medajlóniky. Panenku neskôr rozkrájame.

Podávame teplé s nivovým dipom a prílohy podľa chuti.  

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára