Často sa stretávame s tým, že nám ľudia neveria, že vývar sa môže spraviť za takú krátku chvíľu. Kurací vývar za 8 - 10 minút a hovädzí za 22 - 25 minút? Opäť krútite hlavou, že to nie je možné, že sa tam nevyvarí všetko a nebude to ono? Že správny vývar sa varí niekoľko hodín? Tak to skúste a ručím vám, že budete veľmi milo prekvapení.
Čo potrebujeme:
- kuracie alebo hovädzie mäsko (pri hovädzom používame zadné a dávame tam jednu - dve špikové kosti),
- zeleninu ako do klasického vývaru (mrkva, petržlen, cibuľa, zeler, kaleráb...),
- voda, soľ, korenie podľa chuti,
- veľkosť hrnca podľa počtu ľudí, my sme dvaja a používame 4,5 l nádobu + príslušný Secuquick.
Do nádoby s vodou najprv vložíme celé mäsko, necháme prevariť, aby pustilo "šuminy". Tie neskôr, samozrejme, odstránime. Medzitým si môžeme pripraviť zeleninku - očistíme
a pokrájame. Pridáme zeleninku, korenie, soľ a zavrieme Secuquick. Na najväčší výkon necháme variť na Turbo podľa typu mäska (kuracie 7 - 10 minút, hovädzie 22 - 25 minút). Úplne najlepšie je variť s pomocou Navigenia.
a pokrájame. Pridáme zeleninku, korenie, soľ a zavrieme Secuquick. Na najväčší výkon necháme variť na Turbo podľa typu mäska (kuracie 7 - 10 minút, hovädzie 22 - 25 minút). Úplne najlepšie je variť s pomocou Navigenia.
Po odtlakovaní mäsko vyberieme, vývar precedíme a podávame.
PS: Ak by to niekomu nevyšlo alebo nechutilo, OSOBNE ku nemu prídem a zadarmo mu jeden vývar urobím ;-).
Vyborny recept. Odporucam
OdpovedaťOdstrániť